Vind/sol helt överlägsen den farliga kärnkraften!!

Standard

Vår nuvarande regering- med miljöministern Romina i spetsen- för nu en politik som ger allt större  utsläpp i stället för att minska dem. Det tycker Sverigedemokraterna är bra, eftersom SD är ett skeptikerparti och bestämmer färdriktningen. Trots att 450 miljöforskare uttalar att klimatpolitiken är en katastrof, så har de fel enligt miljöministern. Men om hon håller med forskarna, så finns säkert någon annan, som kan ta över hennes jobb. En ministerpost är guld värd, då får man rucka på sina värderingar, eller???

Samma resonemang gäller också kärnkraften. Alla i regeringen måste tycka att den farliga kärnkraften är den enda energiform, som kan väljas. Regeringen satsar nu minst 400 miljarder för att Vattenfall (troligen) ska bygga ny kärnkraft om 10-15 år. Men är el från vind/sol lika bra som el från ”strålande” uran.Ja, den är minst hälften så dyr och inte ett dugg farlig. Ok, en vinge kan trilla av, men mer än så blir det inte. Varför är alla experter då rädda för att kärnkraftverket i Ukraina ska skadas?? Javisst, det kan spridas strålning lång väg. Det enda som hindrar Putin att spränga verket är ju om västvindarna förpestar luften även i Ryssland.

Och hur går det i det avgörande klimatmötet för mänskligheten-COP 28 i Dubai ?? En rubrik i tidningen talar om att mötet är så fossilindränkt att risken finns för självantändning!! Det har gått så långt att man kanske inte får nämna något om utfasning av det fossila i slutdokumentet. Så risken är allt större att det blir 3 grader varmare i framtiden. Oljelobbyn-större än på något annat möte- fixar nog det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *