Sommaren 2015 avslutades med värme och sol i gott mått.

Standard

Augusti blev en fullträff- 2 grader varmare än normalt och nästan enbart sol. Ett högtryck växte sig starkt över landet och höll emot alla regnområdena västerifrån. I mitten av månaden närmade sig tunga regn från Danmark. Det blev då 3-4 dagar med kraftiga ostvindar(nästan storm i byarna) och västra Skåne fick 20-30 mm regn någon dag, MEN högtrycket vägrade flytta på sig och sedan dominerade de torra ostvindarna och solen ända fram till slutet av månaden.

Summerar vi sommaren så blev den något varmare och något blötare än normalt med åtminstone två värmeböljor. Augusti kompenserade det usla vädret i stora delar av juli och badvattnen höll sig många dagar nära 20 grader, dock kan vi inte jämföra med förra sommaren(flera dagar med 25 grader i vattnet). Med andra ord godkänt, men inte mycket mer och som vanligt drar juni ner betyget med både kyla och regn. Diagrammet nedan visar tydligt att somrarna under 2000-talet blivit varmare än 80- och 90-talets somrar, både varmare och en högre lägsta nivå!!

Bild 59

En reaktion på ”Sommaren 2015 avslutades med värme och sol i gott mått.

  1. Per Amundson

    Ok för mer regn än normalt för Malmö i sommar.Men varför blir det en upplösning av regnmolnen
    när de från SW passerar över Brösarp för att sedan återbildas österdärom igen.Varför torkar det ut mellan Maglehem och Kivik men inte mellan Maglehem o vidare norrut.Mellan Kivik och Bornholm regnar det samtidigt.Ett Geografiskt fenomen som har med formen av Österlen att göra?Terrängens formationer,land och hav?
    Hälsning
    Per

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *