Naturens sju underverk

Standard

I dag 111111 är det sista dagen att rösta på naturens sju underverk. Åtminstone tre av de utvalda underverken är starkt påverkade av klimatförändringen. Rösta på Maldiverna innan de försvinner under havsytan! Även Amazonas regnskogar är starkt hotade av skogskövlingen. Det tredje av naturens underverk är Kilimanjaro i Tanzania. Toppen är än så länge snöklädd, men den vita luvan blir allt mindre. Förresten gör TV reklam för olika resor: Möt glaciären innan den försvinner!  Jag röstade själv på Maldiverna, Kilimanjaro och Amazonas(reklambilderna därifrån var toppade med vackra flickor). Åtminstone Maldiverna kan vara ett minne blott år 2100. Högsta punkten på öarna är 1,3 m över havet!!

Vad gäller havshöjningen har Indien och Bangladesh i årtionden bråkat om en klippö- New Moore Island, vilket land som ön tillhör. Nu har problemet lösts av naturen själv- ön har försvunnit under havsytan!

2 reaktioner på ”Naturens sju underverk

  1. Mindre klokt beslut, eftersom flygresan dit bidrar med ett utsläpp av minst 2 ton Co2. Du kan gott vänta tills flyget också har infört nya, mer gröna bränslen. Alternativet är att du själv kompenserar genom att köpa utsläppsrätter motsvarande dina utsläpp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *